МАНУАЛЕН ЛИМФОДРЕНАЖЕН МАСАЖ webozad

лимфодренажният-масаж

Ново Мануален лимфодренажен масаж 50мин. / 60лв.

Лимфен дренаж е популярен метод за физиологично лечение, който се грижи за правилната циркулация на лимфата и така забавя процеса на стареене и предотвратява редица заболявания.

В медицината лимфен дренаж се определя като процедура, която подобрява циркулацията на лимфата, премахва признаците на целулит, подмладява и стяга кожата, оказва комплексно положително въздействие на всички органи в човешкото тяло и стимулира имунната система.

Този метод на лечение води до редица ползи за здравето и външния вид:

  • извеждането от тялото на излишната течност и токсини;
  • подобряване на циркулацията на кръвта и лимфата;
  • нормализиране работата на всички вътрешни органи и системи;
  • намаляване на телесното тегло;
  • подобряване на обменните процеси;
  • стимулиране на имунната система;
  • укрепване на венозните стени;
  • забавяне на преждевременното стареене;
  • изглаждане на малките бръчки;
  • стягане на кожата, изглаждане на целулит и стрии.

Лимфодренажният масаж се извършва в направление на движението на лимфата (отдолу нагоре) и обхваща цялото тяло, а не само отделни негови части. Масажните техники са плавни и бавни, тъй като лимфата се движи три пъти по-бавно от кръвта. В резултат мускулите, които се намират около лимфните съдове, се отпускат, а лимфата достига до лимфните възли, където се пречиства от вредните вещества осем пъти по-бързо отколкото например по време на сън. Този масаж, за разлика от антицелулитния, не трябва да е силен, а още по-малко болезнен. Освен това лимфните съдове са много по-тънки от венозните и не бива да бъдат травмирани. Най-важните фактори за постигане на добър дрениращ ефект са бавната скорост и правилната посока на масажните движения, а не силата. И ако по време на масажа на клиента му се приспи, това означава, че и нервната система, и мускулите са напълно отпуснати, т.е. постигната е пълна релаксация на организма.

Мануалната техника на лимфодренажен масаж може да бъде три вида според силата на проникване:

-              Повърхностно – засяга капилярите, отговорни за събирането на течност. Подходящ за решаване на козметични проблеми, стяга кожата, прави я по-гладка. Техниката включва леко кръгово поглаждане на краката, като се започне от стъпалата и постепенно се издига до бедрата, с лек натиск върху мускулната тъкан.

-              Дълбоко – засяга лимфните съдове, отговорни за отстраняването на излишната течност. Използва се за лечение на различни заболявания на крайниците, насърчава отслабването и оформянето на тялото. Техниката включва по-интензивен ефект върху проблемните зони, стимулирайки дълбоките слоеве на мускулната тъкан.

-              Вътрешен – засяга лимфните възли. Позволява ви да възстановите тяхната ефективност, осигурявайки подобряване на тялото като цяло.