КЛАСИЧЕСКИ МАСАЖ webozad

класически масаж

Промоция Класически масаж 55 мин. / 60 лв.

За релаксиране и тонизиране на организма, премахва умората и засилва имунната система

Масажът филогенетично е най-древното средство за лечение. В началото на двадесети век, с прогреса на науката, учените, поставяйки го в рамките на познанията си по анатомия, физиология, биохимия и неврология, го преоткриват, европеизират и кръщават – класически масаж. Като най-типичен представител на мануалния масаж е класическият масаж. Обикновено под класически масаж се разбира европейския тип масаж, който ползва за своите цели няколко основни похвата: поглаждане, изстискване, разтриване, омачкване, ударни похвати и вибрации.

Класическият масаж е изключително полезен за подобряване на кръвообръщението, движението на лимфата и дейността на нервната система. С помощта на различни масажни похвати се възстановява еластичността на голяма група мускулни групи, по-бързо се снема мускулното напрежение и се облекчава болката в тила, раменете, главата и в мускулите на цялото тяло. Класическият масаж има благоприятен ефект за премахване на натрупаната умора, както и при хронична болка в гърба и кръста, също така укрепва общото състояние на организма.

Класическият масаж релаксира и тонизира организма, премахва умората и засилва имунната система. Подобрява циркулацията на течностите в организма, както и дейността на нервната система. Този масаж е отлично профилактично средство при обща скованост на тялото, мускулни болки и дискомфорт и се препоръчва за поддържане и укрепване на общото състояние на организма.

Използват се  следните основни масажни похвати-поглаждане, разтриване, размачкване, ударно-вибрационни похвати и пасивни движения. Към всеки основен похват се прилагат и множество допълнителни и комбинирани похвати, прилагането на които зависи от заболяването, неговото, развитие, функционалните нарушения, частта която се масажира. В зависимост от характера на протичане на възпалението класически масаж може да се прилага всеки ден или през ден или по преценка на масажиста.